8 Mart 2012 Perşembe

ACI KAYISI ÇEKİRDEĞİ ACI SONUNUZ OLABİLİR!

Şeker hastalığına iyi geldiği söylenen zerdali çekirdeği, çok yenmesi durumunda zehir etkisi yapmakta… Kayısının acı olan çekirdeğinden üç taneden fazla yememek gerekiyor, çünkü siyanür içeriyor… Kayısının meyvesinde ya da tatlı kayısı çekirdeğinde olmayan bu madde, acı kayısı çekirdeğinde doğal olarak bulunuyor. Kanada’da yaşanan bir zehirlenme olayından sonra, sağlık koruma kurumları, tüketicilere bu yönde uyarılarda bulundular.

5 yorum:

zürich dedi ki...

doktorlarin isine gelmedigi icin bu tür sacma haberler yayiliyor googlede biraz kendiniz arastirin ve faydalarini görün günde 7-10 tane aci kayisi cekirdegi (kabuksuz ici) kanserden koruyo

Berna dedi ki...

Araştırıp yazdım zaten sayın zürich. Belirttiğim gibi Kanada'daki sağlık kurumlarının raporlarında geçiyor konu. Kanserden koruduğu sonucu hangi araştırmadan çıkmış ben bilmiyorum. Ama zaten ne demişler; "azı karar çoğu zarar".

Esat Tülek dedi ki...

Merhaba! ABD' de yapılan bilimsel deneyde 220 gramlık acı Kayısı çekirdeği , İKİ Yetişkin insanın ÖLÜMÜNE sebep olacak kadar toksik madde içerdiği (cyanide-siyanür) saptanmıştır. Aman DIKKAT!!! Herkesin bilgisine...

Unknown dedi ki...

amerika mensei olan bir arastirma ve yasaklama olmasi ne kadar sasirtti beni bilemezsiniz ya!Zurich isimli beye katiliyorum ki boyle bir nimeti asla kullanmamizi istemezler onlarin envai cesit zararli oldurucu ilaclarini kullanmak varken.Peki sunu soyleyin bana etrafinizda kemoterapi radyoterapi tedavisi alıpta kurtulan var mi?Bu ilaclarin hangisi yararli peki?Bizim koyun gibi tum isteklerine uymamiz icin ellerinden geleni yaparlar kuresel gucler.Not:Gunde iki sefer aci kayisi cekirdegi tuketmek gerekmis fazlasi zararmis.

Berna dedi ki...

Zehra Hanım, zaten üç taneden fazlasının zararlı olduğunu belirtiyorum. Kanada'da görülen bir zehirlenme vakası araştırılmış ve bu sonuca ulaşılmış. Azı yararlı olabilir ama üç taneden fazlası zararlı.